En lyckad Designdag!

Intresset var stort när Peak Innovation tillsammans med svensk Form Jämtland arrangerade en designdag med inriktning på sport. På schemat stod flera intressanta talare bland andra Petter Klusell och Jonas Blom från H&M´s herrsportavdelning. De pratade om hur designprocessen går till när deras sportkollektion tas fram. De visade också många intressanta produkter och beskrev hur de jobbar med branding.

Sanna Boden
Sanna Boden, designer och produktutvecklare talade kring hållbar design och vikten av att sluta cirkeln för en produkt. Hon refererade till sitt arbete hos Houdini och hur de har utvecklat nya produkter med hållbarhet som fokus. Hon lyfte fram flera intressanta perspektiv kring hur designers bör tänka för att bidra till ett hållbarare samhälle.

Billy Sperlich forskare knuten till Nationellt Vintersportscentrum talade om hur kroppens temperatur förändras i relation till våra funktionskläder. En intressant föreläsning med många viktiga forskningsresultat för alla dem som designar funktionskläder. Som avslutning på förmiddagen presenterade Fredrik Carlén på Peppster en digital tjänst för att bygga träningsprogram för elitaktiva och deras tränare. En möjlighet att sätta en ny kultur, effektivisera och kvalitetssäkra alla tränares uppdrag.

Eftermiddagen bjöd på en presentation av svensk Form samt deras pris Design S. Vinnaren av Design S, Adam Wais på ROLO, berättade hur de arbetat med utvecklingen av funktion och design av sina cyklar. Dagen avslutades med ett besök hos Sports Tech Research Centre där de olika labbmiljöerna besöktes så som Textillabbet, 3D-labbet samt det unika Vindtunnellabbet.