EventBoost 2016

Var: Marité i Östersund
När: 25 oktober kl 08.00-16.00 (därefter After Work)
Anmäl dig här

Skapa nya innovativa samarbeten med andra eventarrangörer och vässa sponsorpaketeringen kring ditt event.

Hur skapar vi konkreta lösningar av innovativa idéer och samarbeten? Tillsammans med föreläsarna Jerry Silfwer, Sofia Andersson Lundberg och Anders Lindén med flera inspirerar vi till nya, bättre och mer innovativa samarbeten mellan eventarrangörer. Under dagen tittar vi också på hur vi på olika sätt blir mer attraktiva för sponsorer och samarbetspartners.

EventBoost passar perfekt för eventarrangörer, stora som små företag, kommuner och destinationsbolag som arrangerar eller på ett eller annat sätt stöttar eller är delaktiga i evenemang i regionen.

Efter EventBoost är vårt mål att du:

  • har hittat samarbeten som gör ditt event ännu bättre.
  • tar med dig konkreta och genomförbara idéer på hur du gör ditt event mer attraktivt för samarbetspartners.
  • har en större förståelse kring vad företag söker när de väljer att sponsra eller bli samarbetspartner till ett event.

Vår moderator Åse Angland-Lindvall leder dig genom en dag med spännande föreläsningar, workshops och en paneldebatt. Vi tycker att alla ska kunna ta del av programmet och därför kostar EventBoost ingenting. Vi bjuder på en frukostmacka och fika, lunch finns att köpa på plats av Marité. Platserna försvinner fort, se därför till att säkra din plats i tid genom att anmäla dig.

Kort om några av föreläsarna:

 

Jerry ”Doktor Spinn” Silfwer
jerrysilfwerPR-experten och kommunikationsrådgivaren Jerry Silfwer, även känd som “Doktor Spinn”, bjuder på konkreta tips om hur du går tillväga för att nå ut med budskapet om just ditt event. Bland annat kommer Jerry tala om korkade majoriteter, virala loopar, hängivna fans och magiska pixlar. Jerry har arbetat med allt från lokala startups till välkända globala varumärken, i såväl Europa som Nordamerika.

 

 

 


Sofia Andersson Lundberg

Sofia Andersson Lundgren, ägare For Events AB, har trots sin unga ålder lång erfarenhet av
event. 2016 förverkligade hon sin dröm då hon skapade projektet En Flotte där hon arrangerade fyra gratiskonserter på en älv i Skellefteå som lockade flera tusen besökare. Kom och lyssna på en berättelse som handlar om entreprenörskap, motgångar och framgångar.

 

 

 

 

Anders Lindén
foto-anders-linden-bwAnders Lindén från Tango Brand Alliances berättar om dagsaktuella trender och den stora digitaliseringen inom sponsring och event. Vad kräver dagens sponsorer av eventarrangörer? Hur når vi en win-win-win-situation för såväl sponsorer, som event och publik? Det här är några av de frågor som Anders Lindén försöker besvara under dagens föreläsning.

 

 


Program

08.00 – 08.30
Frukost.

08.30
Moderator Åse Angland-Lindvall hälsar välkommen och informerar om dagen.

08.45
Anders Lindén från Tango Brand Alliances föreläser om aktuella trender och digitaliseringen inom sponsring och event. Se beskrivning.

09.30
Åse intervjuar Karin Granlöf om vad JHT fokuserar på och arbetar med just nu inom event och stora evenemang.

09.45 – 10.00
Paus.

10.00
Johanna Ojala och Kjell Lundberg berättar om ett helt nytt event, Nordiska Ungdomsspelen (NUS).

10.20
Sofia Andersson Lundberg berättar sin historia om En Flotte och om entreprenörskap, motgångar och framgångar i eventbranschen.

10.50
Moderator Åse presenterar upplägget och indelningen i grupper inför workshopen. Deltagarna delas in i grupperna: Eventarrangörer, Företag och Övriga aktörer (kommuner, destinationsbolag med flera).

11.00 – 12.00
Workshop om nya idéer och samarbeten.

12.00 – 13.00
Lunch.

13:00 – 14:00
Jerry ”Doctor Spin” Silfwer berättar hur du får spinn på ditt event. Se beskrivning.

14:00 – 14:30
Paneldebatt och frågestund. Ställ alla de frågor du funderat på under dagen. I panelen: Jerry Silfwer, Sofia Andersson Lundgren, Calle Hedman och Anders Lindén.

14:30 – 14.45
Paus.

14:45 – 15.30
Gruppdiskussioner i givna ämnen, ni väljer i pausen vilken grupp ni går till. Ämnena för gruppdiskussionerna väljs utifrån vad deltagarna svarat på frågan i anmälningsformuläret som lyder ”Vad är den största utmaningen kopplat till ert event?”

15:30 – 16.00
Summering av dagen och insamling av idéer till Wide.

16.00
After work på Marité.