H&M söker spetskunskap om vintersport i Östersund

Tidigare har Craft, Stadium, Dynafit och POC dragit nytta av regionens forskning om vintersport. I maj 2014 var klädkedjan H&M i Östersund – ett besök som blev av tack vare Peak Innovations närvaro i Sotji under OS.

Fredrik Schager och Petter Klusell, chef för herrsportavdelningen respektive sportdesignansvarig på H&M besökte Östersund i maj. Skälet var regionens spetsforskning inom vintersport och sportplagg.

– Jag träffade H&M:s designer Jonas Blom i Sotji eftersom H&M gjort kläderna till Sveriges OS- och paralympiska trupp. När jag berättade vad vår region har att erbjuda han blev intresserad och det resulterade i ett besök, säger Anna Ottosson, verksamhetsledare på Peak Innovation.

Enligt H&M var det just Nationellt Vintersportcentrums testutrustning och långa erfarenhet av att jobba med atleter som lockade.

– Peak Innovation var en väldigt god värd som förstod våra intentioner och som under dagen bjöd på det som för oss passade bäst. Vi har som syfte att ständigt vidareutveckla och förbättra våra produkter och behöver därför alltid se oss om efter nya sätt att göra det på, säger Fredrik Schager.

Under besöket fick H&M även möjlighet att träffa en av de främsta forskarna på området; den tyske fysiologiprofessorn Billy Sperlich som gästforskar vid Nationellt Vintersportcentrum (NVC) på Mittuniversitetet.

– Billy Sperlichs mångåriga erfarenhet och kunskap om kroppens påverkan vid aktivitet och användande av plagg var väldigt inspirerande. Vi kommer därför att bjuda in Billy Sperlich till vårt huvudkontor för att ytterligare få ta del av hans kunskaper, säger Fredrik Schager.

Peak Innovations uppdrag är att öka kunskapen om regionens tätposition inom bland annat vintersport och på så sätt attrahera tunga varumärken till regionen. H&M är positiva till ett återbesök.

– Vi är väldigt tacksamma för den gästfrihet och det omhändertagande som Peak Innovation visade och vi hälsar gärna på igen, säger Fredrik Schager.