IPC:s kälkhockeychef vill ha fler tävlingar i Östersund

Jessica Korber, kälkhockeychef på Internationella Paralympiska Kommittén, IPC, är mycket nöjd med Östersunds VM-arrangemang i mars. Hon ser gärna fler IPC-mästerskap i Östersund. – Vi inom kälkhockeyn vill absolut komma tillbaka på ett eller annat sätt. Det kan vara på nya tävlingar eller kanske träningsläger, jag ser flera möjligheter att återkomma hit, säger hon.

Jessica Korber anser att Östersund Arena är en av Europas bästa och hon berömmer även hela organisationen.
– Östersund stad är en väldigt bra värd med stort engagemang. Jag uppskattar verkligen min tid här, organisationen, hotell och transporter – ja allting har fungerat fantastiskt.
Fredrik Andersson på J-H Handikappidrottsförbund och Sweden4all som tillsammans med ÖIK ansvarat för arrangemanget, är förstås glad över omdömet. Men han visste att det höll en hög nivå.
– För oss som jobbat med arrangemanget har det varit självklart att ett sådant här VM öppnar dörrar till fler mästerskap. Det var därför det var så viktigt att få Peak Innovations stöd i att bjuda hit IPC-delegaterna. Regionen är på god väg att ta ledarplats när det gäller tillgänglighet för idrottare med funktionsnedsättning, säger Fredrik Andersson.
Enligt Fredrik Andersson har arenan nu blivit känd i paralympiska kretsar. Nu gäller det att fortsätta satsa på träningsläger, seminarier och mästerskap för paralympiska idrottare. Det kommer att ge fler positiva kringeffekter tror han.
– Hela Internationella Paralympiska Kommittén har fått upp ögonen för vad regionen kan erbjuda vad gäller anläggningar och värdskap. Då ska vi inte luta oss tillbaka. Tvärtom, det är nu det börjar.
Östersunds kommunalråd Karin Thomasson (MP) är mycket nöjd med tävlingarna och bekräftar ambitionen att ansöka om fler mästerskap i framtiden.
– Vi hoppas att detta mästerskap blir startskottet för fler arrangemang av den här kalibern, där kommunen, idrottsföreningar och näringsliv tillsammans skapar högkvalitativa evenemang för både idrottsutövare och publik.