Nästa steg för Marsblade

Hockey SticksDe har redan verifierat teknologin Flow Motion Technology inom ishockey under det egna varumärket Marsblade, som varit en snackis tack vare sin utveckling vad gäller inlines- och skridskoskenor. Nu tar teamet sin expertis vidare och utvecklar revolutionerande bindningar för alpint och längdåkning. 

– Teknologin gör att den alpina skidan böjer sig på ett bättre och jämnare sätt så att man får en mjukare, effektivare sväng, säger Per Mårs, grundare till företaget Flow Motion Technology som äger tekniken. 

Efter att ha fått en rad NHL-spelare att investera i bolaget är skridskoskenan redo för marknaden. Därför har teamet också kunna bredda tekniken till fler användningsområden. 

– Vi hade en bra trovärdighet tack vare inlinesskenan när vi nu släpper skridskoskenan. Nu har vi en trovärdighet i nya segment tack vare att vi verifierat teknologin inom inlines och skridskor. Det är en bra förutsättning för att lyckas, säger Per Mårs. 

För skidbindningen har forskningsingenjörer från Sportstechutbildningen i Östersund hjälpt till. Fredrik Andersson leder forskningsarbetet och ligger bakom prototypen som tagits fram. Den första varianten gjordes i aluminium men har nu uppdaterats till kolfiber för en styvare känsla som presterar bättre.

Jonna Luthman, en av Sveriges stora alpina talanger, har kört på bindningen under säsongen 2016/2017 och är mycket nöjd med vad den gör för hennes åkning.

– I framtiden ska bindningen kunna användas av både tävlingsåkare och vanliga konsumenter och få en mjukare sväng.