Lyssna till ett spännande föredrag kring ”Vad är snö värt?” under skidskyttevärlsdcupen!

Samhällsnyttor och kostnader med snölagring i Östersund

2 december kl 13.00 – 15.00 ∙ Östersund, Sverige

∙ Skidstadion VIP-tältet

 

Ta del av en spännande föreläsning och dialog kring produktionen och lagringen av konstsnö som görs på Östersunds skidstadion för att kunna garantera en tidig säsongsöppning.

Vad är kostnaderna och nyttorna med snötillverkningen – och vilka faktorer påverkar? Vilka olika vägar framåt finns när det gäller investering i snöproduktion i Östersund? Vilken information krävs för att kunna ta framtida beslut? Hur kan värden och kostnader komma att påverkas av klimatförändringar?

 

Tillsammans med Fredrik Gisselman, Enetjärn Natur, och Scott Cole, EnviroEconomics Sweden, djupdyker vi i samhällsekonomiska aspekter av snötillverkning som engagerar och berör gemene Östersundsbo likväl som elitidrottare, politiker och besöksnäring.

 

Fredrik och Scott är författarna bakom rapporten “Samhällsekonomisk analys av snötillverkning i Östersund” som publicerades under oktober, som tagits fram på uppdrag av Peak Innovation och Snö-projektet. Ta chansen att vara med och diskutera kring de följdfrågor som väckts om resultatet och hör hur författarna själva resonerar.

 

Seminariet är gratis och riktar sig till alla som har intresse för Östersunds konstsnötillverkning. Kom in din yrkesroll eller som privatperson. Begränsat antal platser – säkra din plats med anmälan!

 

Anmälan

Läs pressmeddelande och ladda ner rapporten här!

 

Kort om Snö-projektet

Projektet Snö ska genom ökad kunskap och bättre samverkan positionera Jämtland-Härjedalen som ledande inom området säker och högkvalitativ snö. Peak Innovation är delaktiga i den gemensamma satsningen som finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Peak Region AB, Östersunds kommun, Åre kommun, Svenska Skidförbundet, Svenska Skidskytteförbundet samt destinationerna Östersund, Åre, Vemdalen och Funäsfjällen. Projektet pågår mellan 2015 och 2017.

 

 

EUlogo_v_RGB