Webbinarium om snölagringsmodell i samarbete med SLAO

Spara pengar på att spara snö – Välkommen att delta på ett webbinarium med genomgång av ett nytt planeringsverktyg för snölagring

Snölagring innefattar både kostsamma och komplexa processer för skidanläggningar. Samtidigt, om det görs på rätt sätt kan det medföra stora konkurrensfördelar för de som vill attrahera de första skidåkarna eller vara en vass tävlingsarrangör. Men hur kan man som anläggning få kunskap om hur snölagringen kan bli så lönsam som möjligt, givet de lokala förutsättningar och mål som finns? Under våren 2019 har ett budgetverktyg för snölagring arbetats fram inom ramen för snöforskningsprojektet SNÖRIK. Verktyget bygger på verkliga kostnader relaterade till snölagring som samlats in från 15 olika anläggningar i Norge och Sverige, samt data från flera års snölagringsmätningar.

Den 5 november kl 13:00 bjuder projektet SNÖRIK, i samarbete med SLAO, in skidanläggningar till ett webbinarium med en övergripande genomgång av verktyget. Allt du behöver för att delta är en dator med internetuppkoppling.

Välkommen med din anmälan nedan senast 31 oktober till erik.m.soderstrom@peakinnovation.se. Länk och annan information för deltagande skickas ut några dagar innan webbinariet.

Projektet SNÖRIK (Snöforskning og innovasjon over riksgrensen) drivs av Peak Innovation och Sports Tech Research Centre på Mittuniversitetet i Östersund samt NTNU-SIAT i Trondheim. Syftet med projektet är ökad affärs- och samhällsnytta genom att driva kunskapsutvecklingen kring styrkeområdet snö framåt, samt genom att kraftsamla och utveckla det gränsregionala innovationssystemet för snö. Projektet sträcker sig mellan 2018-2020.