Möjlighet till diagnos av infektionssjukdomar i hemmet – en stark vinnare av Almi Pitch 2022

Jemtopia möter Maria Barklund, vd och medgrundare av Videm och vinnare av Almi Pitch 2022. Maria har en ingenjörsbakgrund från Chalmers och Chalmers Entreprenörsskola där hon kom i kontakt med forskare som utvecklade ett nytt diagnostikverktyg för infektionssjukdomar. Ett utvecklingsarbete som resulterade i Videm och affärsidén att erbjuda ett patientnära diagnostikverktyg för snabb och superkänslig diagnostik av infektionssjukdomar på  t ex hälsocentraler eller i hemmet. Enklare, snabbare och billigare.

Lyssna på Marias och Videms fantastiska resa!

Jemtopia – podden som pratar framtid och innovationskraft?

Jemtopia lyfter förväntan på vår framtid i länet, en bild av hur vi lever, nya strukturer, ny teknik, nya sätt att arbeta, bo och leva i framtiden. Jemtopia är en pod där framgångsrika entreprenörer, företagare, finansiärer, politiker, experter och forskare möts.

Podden ges ut av Peak Innovation och finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Jämtland Härjedalen i samarbete med Samling Näringsliv och IUC.

Har du en idé om en person du skulle vilja lyssna till i Jemtopia? Någon som du tror kan inspirera och dela med sig av kunskap och insikter på vårt område. Hör av dig till oss!