Oskar Henriksson har en gedigen säljarbakgrund inom bil och skoterbranschen. Han har identifierat en möjlighet i att likt Über nyttja bilar som redan finns på vägarna för att transportera paket och försändelser. Flera piloter är på gång i Östersundsområdet med bland annat Destination Östersund, Diös och Taxi Östersund. 

www.atbsverige.se

Läs artikel om ATB Sverige AB

Viktor har en bred bakgrund av både entreprenörskap och studier. Ergostone är täljstensfyllda tuber som likt vetekuddar värms för att skapa lindring vid muskel eller t ex vid mensvärk. Ergostone har många potentiella användningsområden både inom idrottsmedicin, rehab, psykisk ohälsa och inom äldrevården. Den etablerade näringslivsprofilen Lars Thunell har gått in som förste investerare i Ergostone. 

http://ergostone.com

Läs artikel om Ergostone

Heart Balance

Pia-Maria Grafström är från Österrike och har just flyttat till Åre. Hon tar över sin fars forskningsarbete vid Sigmund Freud Universitetet och ska kommersialisera den med ett Åre-baserat dotterföretag. Heart balance är en modern teknologi som kan följa en persons hälso-status och innan fysiskt manifesterade symtom varna för riskfyllda beteenden och värden. 

https://www.heartbalance.org/

Läs artikel om Heart Balance

 

 

 

Ruben al Khalil är agroingenjör som flydde från krigets Syrien där han drev odlingar i 17 gigantiska växthus. Nu använder han sina kunskaper om jordbruk för att skapa närproducerade grödor i butik, restauranger och i privatpersoners hem enkom med ljus och vatten. Framgångsrikt pilotprojekt med äggproducenterna Pelle och Lisa i Nälden. 

Läs artikel om Hydrogreen

Jord Innovation

Grundaren Axel Häger, ekonomistudent från Mittuniversitetet, har varit med i Inkubatorn 1 år. Jord Innovation revolutionerar värmeljusmarknaden med en hållbar och återvinningsbar produkt som bland annat attraherar IKEA. 

www.jordinnovation.com

Läs artikel om Jord Innovation

 

MYO

Uuna har bott i Åre drygt ett år och har en gedigen erfarenhet från Stockholms start up scen. MYO som står för Make Your Own säljer kit för människor att själva skapa heminredningsartiklar. MYO var under hösten med i SVT-produktionen Draknästet. 

www.myo.se

Läs artikel om MYO

Den nyblivna Östersundaren Lisa Thambert har engedigen bakgrund inom PR/Kommunikation och har arbetat med de ledande personerna inom utveckling av svensk äldreomsorg. Med Omsorgsförmedlingen har hon skapat ett traineeprogram som skapar bättre introduktioner för nya, fler som vill fortsätta inom yrket och en högre status för jobb inom äldreomsorgen. 

www.omsorgsformedlingen.se

Läs artikel om Omsorgsförmedlingen

Love och Thomas är två alumnistudenter från Mittuniversitetet, från Miljöingenjörsprogrammet respektive från kvalitetsteknik. SHIFT bygger en marknadsplattform för att sälja återbrukat materiel från byggen, fastighetsrenoveringar och rivningar för privatpersoner och andra byggare att avropa.

Sandra som är grundaren av Smultronsites har bott i Åre i två år, hon har en bakgrund som management konsult, professionell seglare och Handels-alumn. Smultronsites möjliggör för privatpersoner och guider att nå en stor målgrupp genom en marknadsplats likt Air BnB fast för upplevelser. 

www.smultronsites.se

Läs artikel om Smultornsites

Fanny från Östersund och Estefania från Colombia har framgångsrikt startat upp butiken Vågen Zero Waste som ligger på Prästgatan i Östersund. Butiken säljer ekologiska närproducerade varor på lösvikt för den medvetna generationen. 

https://vagenbutik.se

Petter Bahlenberg och hans team har byggt en tjänst för effektiv och säker kommunikation mellan personal och anhöriga till äldreboenden. Petter är mångårig säljare och entreprenör. Wivra som plattform är pilotad i Östersunds kommun som också skrivit avtal om att implementera den första skarpa versionen som släpps November 2021. 

Läs artikel om Wivra

www.wivra.se