VAKNA! - En innovationsdag i tre akter

Jämtland har i statistik blivit rankad som sämst i landet på innovation, faktiskt 3 gånger sämre än den som är näst sämst. 

Men statistik är statistik. Den här dagen fokuserar istället på innovationskulturen, innovationsförmågan och modet att göra på ett annat sätt. Unga entreprenörer, framtidens ledare, erfarna företagsledare – tillsammans skapar vi den innovationskultur som just vi vill ha.

I en tom butikslokal i centrala Östersund bygger vi upp ett rum med högt i tak för progressiva tankar och blandar interaktiva övningar och kulturinslag med inspel från utomstående berättare och talare.  Upplevelsen i sig är nyskapande och det blir inte en traditionell konferens på något sätt! 

Datum: 27 februari
Plats: Prästgatan 39, Östersund (fd Intersport)
Tid: 13:00-18:30 (registrering öppnar 12:30)

Lättare tilltugg kommer serveras.

TALARE

Mikael Ahlström

Innovation och metoder - var kommer innovation ifrån? Är det ett hantverk att skapa idéer, och finns det då ett antal olika verktyg man kan lära sig? Detta är den vardagen Mikael lever i och lär ut. Både som företagsledare inom den digitala och kreativa industrin, men även som global talare och faciliterare av strategiska workshops. I hans portfolio finns The Park, SUP46 och Hyper Island School of Digital Media.

Elin Sundin

En hängiven samhällsförändrare inom social hållbarhet. Driver idag Maktbyrån, en verksamhet för kommunikations- och organisationsutveckling och startade hösten 2019 föreningen Enastående mammor. Hon har titulerats som samhällspåverkare, jämställdhetsstrateg och förändringsledare, och har bland annat varit ordförande för samtyckesrörelsen Fatta. Där hon med energisk politisk påverkan drev på beslut om samtyckeslagen. Hon är en van talare, företrädare och har processlett en mängd workshops med styrelser och andra arbetsgrupper.

Jakob Grandin

Jakob är grundare av Nattklubben Trädgården, idag en av Stockholms största samlingsplatser för urban kultur. Samutvecklare av kulturvenuet Nobelberget & Fållan, initiativtagare till innovationsfestivalen Gather som samlar näringsliv, kultur, politik, teknologi, vetenskap, akademi och stadsutveckling för att lösa framtidens stora frågor. Jakob brinner för förändringen och jobbar för att utmana organisationer och förvaltning att tänka annorlunda, samverka och förändras till det bättre.

Vakna! arrangeras av Peak Region AB i samarbete med: