Nya tider, nya lagkrav – hur tar ditt företag första steget?

24 oktober 11.45-13.30. Campus Östersund - Hus U

Välkommen på en Spanarlunch med Gidås Hållbarhetsbyrå och Hallströms verkstäder

Nya regler ställer krav på leverantörer i byggbranschen – vi kan inte längre jobba som förr. Vi måste hitta nya smarta vägar för att minska vår klimatpåverkan, annars är vi inte med på banan om några år, säger Magnus Kemi på Gidås Hållbarhetsbyrå.

I byggbranschen finns sedan 2022 kravet på bl. a. klimatdeklaration av byggnader. Detta innebär att byggherrar i sin roll allt oftare ställer krav på materialleverantörerna vid upphandling att begära klimatdata i form av miljövarudeklarationer (EPD) för produkterna som används.

Det här kan Gidås Hållbarhetsbyrå med Magnus Kemi och Felix Meyer på sina fem – varför vi måste ställa om, hur vi får vår hållbarhetsdata på plats och vad det kostar det. Vi får tips och råd på vart man börjar och hur man på flera sätt kan stärka sin konkurrenskraft. Hallströms verkstäder har tillsammans med Gidås jobbat med sin anpassning och hållbarhetsdata. Dom berättar varför och hur dom jobbat med sin anpassning för att möta nya krav.

Spanarlunchen kommer dessutom att presentera en rykande färsk rapport om nya regler och krav för hållbarhetsrapportering.

 

Program
11:45 Lunchen är serverad!
12:00 Välkommen till Peak Innovation Science Park
12:10 Magnus Kemi och Felix Meyer, Gidås Hållbarhetsbyrå
12:50 Alexander Winninge, Hallströms verkstäder
13:00 Frågor och vidare samtal
13:30 Avslut

Anmäl dig här

Antalet platser är begränsade

Spanarlunchen är en del av projektet SOURCE

Kontakt och frågor:

Katarina Olsen
katarina.olsen@peakinnovation.se
Projektmedarbetare
Katarina Olsen

Jag anmäler mig som medlem i Peaks nätverk för nyheter, event och nätverkande.