SSC hjälper jorden att dra nytta av rymddata

19 april 11.45-13.30. Campus Östersund - Hus U

Välkommen till spanarlunch med Linda Lyckman, innovationschef vid SSC, Swedish Space Corporation med ett av världens största nätverk av markstationer för att hämta hem satellitdata. Data som ger oss viktig information om vår planets tillstånd och hjälper forskare och företag över hela världen i arbetet med klimatförändringar.

Linda Lyckman, idag bosatt i Åflo i Offerdal är rymdingenjör och innovationschef vid statliga SSC, Swedish Space Corporation. Efter studier i bl a rymdteknik i Umeå och Luleå och ett år vid Nasa Goddard Space Flight Center i USA gick hon vidare till SSC för att arbeta med sondraketer som systemingenjör. Idag bär hon titeln Senior Vice President Business and Technology Innovation och ansvarar för ett världsledande företag inom rymdforskning.

Lyssna till hur SSC rymdverksamhet blir till nytta i arbetet med att bekämpa naturkatastrofer i spåren av klimatförändringar. Hur rymdteknik kan effektivisera energiproduktion och utveckla nya möjligheter inom navigation och kommunikation.

Därefter presenterar Hans- Erik Nilsson, Vicerektor för Innovations-och näringslivssamverkan på Mittuniversitetet ett nytt samarbete mellan universitetet, BizMaker i Sundsvall och Peak Innovation där man ska skapa större samhällsnytta på den forskning som bedrivs vid Mittuniversitetet. Vi får också höra om student-innovationen De 4 Hållbarhetspilarna och Business Innovation Day.

Anmäl dig här: https://peakinnovation.se/spanarlunch-19 april/

Program

11:45 Lunch

12:00 Välkommen till Peak Innovation Science Park

12:10 Linda Lyckman SSC

12:40 Hans-Erik Nilsson Mittuniversitetet

12:50 Mona Modin och Anna Rydberg De 4 Hållbarhetspilarna

12:55 Business Innovation Day

13:00 Frågor och vidare samtal

13:30 Avslut

Anmäl dig senast den 17 april. Antalet platser är begränsade.

Spanarlunchen anordnas i samarbete med Samling Näringsliv och är en del av projektet Twin Peak.

Anmälan https://peakinnovation.se/spanarlunch-19-april/

Projektmedarbetare
Katarina Olsen

Jag anmäler mig som medlem i Peaks nätverk för nyheter, event och nätverkande.