Olle Oscarsons Stipendium utdelas i samarbete med Peak Innovation som Årets Innovation Champion

Olle Oscarsons Stipendium utdelas i samarbete med Peak Innovation som Årets Innovation Champion. Prissumman på minst 50.000 tilldelas den eller de som genom innovativt tänkande och handlande ha utvecklat en produkt, en tjänst och/eller ett företag som bedöms vara en förebild och potential för företagandet och näringslivsutveckling i Jämtlands län. Vinnare utses av en jury bestående av styrelsen i Näringsidkarna Östersund samt representanter för Peak Innovation. Priset delas i år ut vid Guldgalan i Östersund. 

Olle Oscarsson

Bakom stiftelsen står entreprenören och företagaren Olle Oscarson. Sin yrkesbana startade Olle som springgrabb åt Sven O Persson på Bilbolaget Östersund.

Talang gav mer ansvar och snart blev Olle reservdelschef på Bilbolaget i mitten på 50-talet. 1970 startade Olle sin bana som egen företagare genom att köpa Rahms Elektriska. Företagandet tog fart och Olle startade nya bolag i Polarn Innovation, Elektro-Diesel, Fresk och XL Bygg. XL bygg sålde Olle till Finska Kesko 2019.

I dag drivs verksamhet i bolagen. Oscarson Invest och Pajomeja. För att uppmärksamma unga företagare instiftades Olle Oscarson Stiftelsefond med syftet att dela ut ett pris varje år på minst 50.000 kronor.

Vem tycker du ska få Olle Oscarsons Stipendium
och Årets Innovation Champion 2024?

Stipendiet på minst 50.000 kr ska främja företagande i Jämtlands Län med fokus på innovation, produktion och tidig företags utveckling. Priset ska gå till fysisk eller juridisk person som genom innovativt tänkande och handlande utvecklar en produkt eller tjänst, eller ett företag som bedöms vara en förebild för företagande och näringslivsutveckling i Jämtlands län.

Föreslå din kandidat senast den 25 augusti

Föreslå din kandidat för 2024

Jag anmäler mig som medlem i Peaks nätverk för nyheter, event och nätverkande.