Ergostone, Viktor Ström, grundare och vd

Farmor inspirerade till innovation för välbefinnande

En gammal farmor som envist tränade och en egen ung ond rygg fick Viktor Ström att börja fundera. En elastisk tyngd som inte var farlig att tappa på tån borde vara perfekt för både äldreomsorgen och rehabiliteringsträning. Med patent på kombinationen av elastisk silikon och täljstensmjöl sitter hans företag på en produkt som nu är på väg ut på marknaden.

 –  Min tanke från början vara att sälja ett par hundra, men med efter nyligen införskaffat kapital är prognosen nu betydligt högre än så, berättar innovatören Viktor Ström.

Viktor har arbetat i PR- och reklambranschen, inom omsorg och som psykologilärare, men även arrangerat musik- och nattklubbsevent i både Sverige och utomlands. Många olika spännande projekt, men hittills aldrig något så stort som Ergostone. Produkten, som skulle var ett mjukt alternativ till hantlar och hårda vikter för en farmor som såg dåligt, har utvecklats till en produkt som bjuder på betydligt fler lämpliga egenskaper.

– Det unika med den här produkten är kombinationen av silikonet, som är extremt elastiskt och hållbart, och ett täljstensmjöl med mycket bra termiska egenskaper. Det ger en produkt som är lika mjuk och formbar oavsett om den är nedkyld till minus 20 grader eller uppvärm till plus 50. Kyl den i frysen eller värm den i mikrovågsugnen.

 

 

Täljstensmjölet kommer från Handöl, en liten by precis på kanten till fjällen, bara sex mil väster om det lilla röda huset där Viktor bor. Den grå stenfyllda silikonstrumpan kan användas vid träning och rehab som vikt men också som en lugnande tyngd för stressade eller överaktiva personer. Kyla till smärtlindring och belastningsskador. Värme för muskelvärk, ledvärk, eller annan tillfällig smärta. Användningsområdet är brett. Utöver sina två kilon är Ergostone lätt att tvätta av och att desinficera, så att den potentiellt ska kunna användas inom vården.

– Vi själva är mycket nöjda med vår första produkt, och det är även personerna som testat den. Vi har säkrat ett lager på 40 ton täljstensmjöl som räcker till ungefär 20 000 produkter.

Och det finns mera täljsten i Handöl att göra mjöl av i framtiden. Silikonstrumporna produceras nu i Kina, men de fylls på med täljstensmjöl i Jämtland. Företaget har redan kikat på möjligheterna att flytta hela produktionsledet till Sverige.

– Helst av allt vill vi skapa nya arbetstillfällen här hemma i Jämtland, säger Viktor Ström och blickar ut över Åreskutan.

Läs mer om Ergostone här: https://ergostone.com

Text och bild: Trampolin PR

Ergostone är ett av startup-bolagen i Peak Incubator 21/22. Vill du veta mer om vårat erbjudande och hur vi stöttar startup på sin tillväxtresa – kontakta någon av våra affärsrådgivare eller läs mer här.

Jag anmäler mig som medlem i Peaks nätverk för nyheter, event och nätverkande.