Innovation Champions4

Priset Innovation Champion är instiftat av Marianne Toftegaard och delas ut av Peak Innovation tillsammans med Jämtkraft. 

Priset tilldelas den person vars sätt att vara och agera bidrar till att skapa en positiv kraft för Jämtlands Län. Den som med vinnar­mentalitet och modet att bryta ny mark skapar nya värden i samarbete med andra och bidrar till en hållbar och attraktionsskapande framtid.

Juryn består av representanter från Jämtkraft, Peak Innovation och Samling Näringsliv.

Årets Innovation Champion 2022

Ina Asklund, Malin Sjöström, Eva Samuelsson, Emma Nyström.

TÄT – eContinence

Eva Samuelsson, Emma Nyström, Ina Asklund och Malin Sjöström är fyra läkare och forskare som brinner för att alla ska få tillgång till en effektiv behandling mot urinläckage. Appen Tät® är utvecklad och utvärderad inom forskningsprojektet Tät.nu vid Umeå universitet för behandling av urinläckage hos kvinnor. Den har hittills använts i över 100 länder.  För att kunna erbjuda och utveckla appen också framåt har de startat bolaget  eContinence  och lanserat appen kommersiellt med nya funktioner och nytt innehåll.

Foto:Marie Birkl

Läs artikeln om eContinence här

Jonas Hagström

Från en innovativ mullbänk i Gräftåvallens familjeägda fjällpensionat utvecklades en kraft att följa sin övertygelse. En förmåga att inkludera andra och dela sin entusiasm och drivkraft för att nå högt ställda mål. Jonas Hagström har med sin genuina omsorg och värme till andra människor tillsammans med ett innovativt entreprenörskap skapat nya värden för många.

Innovation Champions 

2021

Hans Victor 

Per Mårs

Lena Jonsson Näslund

2020

Magnus Nilsson 

 

2019 

Johanna Ojala 

Kjell Lundberg 

Monica Engström 

Stig Engström 

Fia Gullicksson 

Marie Holm Sherman 

 2018

Jenny Sandström
Åsa Lind Chong 

Innovation Champion