MID NORDIC
DEMO DAY

House Be Åre, 28-29 Augusti 2024

Missa inte vinterns kapitalevent i Åre

Mid Nordic DEMO DAY på House Be, Åre
Onsdag 14/2 kl 16.00-20.00 och 15/2 kl 09.00–13.00

Mid Nordic DEMO DAY samlar kunniga och kapitalstarka investerare och affärsänglar från Norge och Sverige för ett boot camp och pitchevent på House Be i Åre.

Till scenen söker vi startups och scaleups med en innovativ teknologi eller affärsidé, gärna med ett fokus på att lösa samhällsutmaningar. Grundarteamet ska vara starkt, ha en tydlig ambition växa nationellt och internationellt och affärsmodellen ska vara verifierad och skalbar. Bolaget ska ha ett definierat kapitalbehov. 

Startup – läs mer här. Investerare – läs mer här.

Intervjuer från Mid Nordic Demo Day 2023

Mid Nordic DEMO DAY bygger för ett starkt gränsöverskridande investerarnätverk som med engagemang önskar möta ambitiösa startups och scaleups.

Mid Nordic

Mittnorden är en starkt växande region med en central roll i Europas gröna omställning med stora investeringar i bl.a. framtidens produktion, distribution och lagring av energi, framtidens mobilitet och elintensiva industri.

Här drivs gränsöverskridande projekt inom cirkulär ekonomi och industriell symbios för att möta dagens och framtidens utmaningar.

Regionen har en stark akademi genom NTNU som ett av Nordens ledande tekniska universitet och Mittuniversitetet med forskningscentrum inom Risk och Kris, Turism, Sport Tech och Vintersport .

PEAK+T:Lab

Mid Nordic DEMO DAY arrangeras av PEAK Innovation Science Park i samarbete med norska T:lab. 

Genom att samarbeta gränsöverskridande kan Peak Innovation och T:Lab tillsammans stötta startups och scaleups genom att matcha kompetens, kunder och kapital i vårt gemensamma ekosystem. Utökat samarbete lägger grunden för fortsatt stark expansion i regionen. 

Peak Innovation är en Science Park med startup-verksamhet i region Jämtland Härjedalen. T:lab verkar i Trøndelag där man driver inkubator- och acceleratorprogram. Tillsammans täcker vi ett större område vi benämner Mid Nordic.

 Mid Nordic Demo Day Boot camp – i år utvidgar vi eventet med ett förberedande boot camp, där anmälda bolag ges möjlighet till pitch-coachning, kompetensutbyte och nätverkande. Missa inte det!

PROGRAM 

Onsdag 14 februari kl 16.00-20.00

House Be Åre, loungen plan 6

Varmt välkommen till House Be och Mid Nordic Demo Day. Ett gränsöverskridande samarbete mellan Peak Innovation, Bizmaker och T:Lab samt investerare, startups och scaleups i Norge och Sverige. 

16.00 Välkommen till en eftermiddag med möjlighet till nätverkande och kompetensutbyte. Formatet kommer vara i form av ett boot camp där anmälda bolag coachas av experter för att bl.a. slipa sin pitchteknik. Det kommer även hållas en spännande föreläsning.

18.00 Gemensam middag från restaurang Årelagat med fortsatt mingel och nätverkande.

Torsdag 15 februari kl 09.00-13.00

09.00 Välkommen & genomgång pitchevent

09.15 Presentation av investerarpanel

09.30 Varje bolag ges ett utrymme om 15 minuter att pitcha sin affär, svara på frågor och ta emot konstruktiv feedback från panelen. På plats i Åre är nio pitchande bolag.

12.30 Summering av eventet. 

13.00 Avslut & hemresa. 

För den som önskar finns möjlighet att komma tidigare eller stanna kvar efter eventet för att arbeta från loungen på House Be. 

Årelagat serverar lunch kl 11.30- 13.30.

Välkommen!

Pitchande bolag

  • To be announced

Investerarpanel

  • Håvard Belbo, WeSeed
  • Anne Peggy Møller, T:lab Capital
  • Thor Richard Isaksen, Gnist Kapital
  • Stig Ørnvall, WeSeed & T:lab Capital
  • Bengt Myhrman, Stockelden
  • Lars Ekström, Almi Invest

Jag anmäler mig som medlem i Peaks nätverk för nyheter, event och nätverkande.