MID NORDIC
DEMO DAY

House Be, Åre, 28-29 Augusti 2024

Missa inte årets kapitalevent i Åre

Mid Nordic DEMO DAY på House Be, Åre
Onsdag 28/8 kl 15.00-21.00 och 29/8 kl 08.30–12.00

Med Mid Nordic Demo Day önskar vi genom att samla investerare, startups/scaleups och relevanta intressenter utöka det gränsöverskridande samarbetet mellan Sverige och Norge. 

Vi samlar kunniga och kapitalstarka investerare och affärsänglar som idag investerar utanför sitt lands gräns eller som har som mål att etablera ett starkare nätverk för att påbörja en sådan resa. 

Vi söker 20 st startup- och scaleupbolag med en innovativ teknologi eller affärsidé, gärna med fokus på att lösa någon typ av samhällsutmaning. Grundarteamet ska vara starkt, ha en tydlig ambition växa nationellt och internationellt och affärsmodellen ska vara verifierad och skalbar. Bolaget ska ha ett definierat kapitalbehov. 

Bolag – läs mer här. Investerare – läs mer här.

Intervjuer från Mid Nordic Demo Day 2023

Mid Nordic DEMO DAY bygger för ett starkt gränsöverskridande investerarnätverk som med engagemang önskar möta ambitiösa startups och scaleups.

Mid Nordic

Mittnorden är en starkt växande region med en central roll i Europas gröna omställning med stora investeringar i bl.a. framtidens produktion, distribution och lagring av energi, framtidens mobilitet och elintensiva industri.

Här drivs gränsöverskridande projekt inom cirkulär ekonomi och industriell symbios för att möta dagens och framtidens utmaningar.

Regionen har en stark akademi genom NTNU som ett av Nordens ledande tekniska universitet och Mittuniversitetet med forskningscentrum inom Risk och Kris, Turism, Sport Tech och Vintersport .

PEAK+T:Lab

Mid Nordic DEMO DAY arrangeras av Peak Innovation Science Park i samarbete med norska T:lab. 

Genom att samarbeta gränsöverskridande kan Peak Innovation och T:Lab tillsammans stötta startups och scaleups genom att matcha kompetens, kunder och kapital i vårt gemensamma ekosystem. Utökat samarbete lägger grunden för fortsatt stark expansion i regionen. 

Peak Innovation är en Science Park med startup-verksamhet i region Jämtland Härjedalen. T:lab verkar i Trøndelag där man driver inkubator- och acceleratorprogram. Tillsammans täcker vi ett större område vi benämner Mid Nordic.

 I år utvidgar vi eventet för att skapa än mer utrymme för nätverkande och utbyte mellan bolag och investerare. Missa inte det!

PROGRAM

Onsdag 28 augusti kl 15.00-21.30

House Be Åre, loungen plan 6

15.00 Välkommen till en eftermiddag och kväll med nätverkande och kompetensutbyte 

15.30 Pitch av bolag (3 min pitch/bolag)

16.45 Kaffepaus

17.15 Presentation av investerare

18.00 Meet & Greet – bolag och investerare möts 1:1

19.30 After Work & Intervju – Finn Persson, Spintop Ventures, med lång erfarenhet av investeringar i norska och svenska bolag delar sina erfarenheter och tankar

20.00 Gemensam middag från restaurang Årelagat med fortsatt mingel och nätverkande

Torsdag 29 augusti kl 08.30-12.00

08.00 Kaffe & förmingel för den som önskar

08.30 

09.15 Elisabeth Tand Rindqvist, E14 Invest, delar sin syn på riskkapital och tillväxt i norra Sverige

09.45 Kaffepaus

10.00 Sunna Group, inspiration från tidigare Accelerator-bolag, producerar och säljer storskalig solenergi i Norden. Norska investerare? 

10.30 Panelsamtal, hur kan vi genom ett utvidgat, gränsöverskridande samarbete växa som region och stärka vår position. Vilka actions bör vi ta?  

11.30 Summering av event 

12.00 Lunch med soppa & bröd från Årelagat

För den som önskar finns möjlighet att komma tidigare eller stanna kvar efter eventet för att arbeta från loungen på House Be.

Välkommen!

Jag anmäler mig som medlem i Peaks nätverk för nyheter, event och nätverkande.