Ny vd för Peak Innovation

Anna Eklöf har utsetts till ny vd för Peak Innovation. Hon efterträder Lars Ekström som går vidare till Almi Invest. Anna tillträder tjänsten den 14 augusti 2023

Anna är uppvuxen i Mariefred och har varvat studier inom ekonomi och organisation med jobb och ett aktiv idrottsintresse inom handboll och triathlon.

Senast kommer Anna från rollen som Head of Innovation på Trygg-Hansa med ansvaret att utveckla Trygg-Hansas innovationskraft och driva utvecklingen mot framtidens försäkringsbolag. Tidigare har hon en bakgrund som bland annat försäljningschef på Trygg-Hansa och försäljning-och distributionschef på Apollo Sverige med fokus på ledarskap, organisationsutveckling och digitalisering.

Inom Trygg-Hansa har uppdraget bl a varit att skapa förutsättningar för framtida hållbar tillväxt i partnerskap med bolag, organisationer och nya innovationsdrivna startups.

Anna har även tidigare erfarenheter som egen konsult inom fastighet- och resebranschen där uppdragen handlat om verksamhetsutveckling, kommersialisering och digitalisering.

– Jag har en stor passion för att jobba med hållbar tillväxt, bidra till att utveckla företag och organisationer, att jobba med människor som vill utvecklas och skapa nya värden. Att få jobba för Peak Innovation är en spännande utmaning. Därför känner mig hedrad och ödmjuk över det förtroende jag fått och ser fram emot att lära känna nya kollegor och tillsammans vidareutveckla Peak Innovation säger Anna.

Under hösten flyttar Anna med familj till Östersund.

– Utanför arbetet är jag en aktiv småbarnsförälder, där vi spenderar vår fritid utomhus. Antigen på skidor, i löpskor eller i vandringskängor. Det gör att vi som familj längtar till att komma på plats i Jämtland och att få lära känna nya kollegor och vänner.

– Så roligt att kunna attrahera Anna och hennes familj att flytta hit. På Peak Innovation har hon ett viktigt uppdrag att driva och utveckla arbetet med att stärka innovationskraften i regionen. Ett uppdrag med möjligheter och utmaningar i starka trender av internationalisering och omställningen till ett hållbart samhälle, säger Marie Fossum Strannegård, styrelseordförande för Peak Innovation.

Jag anmäler mig som medlem i Peaks nätverk för nyheter, event och nätverkande.