Peak Accelerator

Projektet syftar till att etablera en accelerator för startups i Åre för att stärka den regionala startupscenen med fokus på regionens styrkeområden och attrahera utomregionala bolag samt aktivera privat investeringskapital som en central effekt. Målet under projektet är att ta in 12 bolag per år som får delta i ett anpassat acceleratorprogram med 2-3 samlingar i Åre under programmets 6 månader.

Projektets målgrupp är tillväxtföretag inom hållbar energi, aktiv livstil och hälsa. Bolag som är redo för uppskalning och en internationell marknad. Bolagen ska ha sitt säte i Jämtland, alternativt i Sverige där etableringsmöjligheter/etableringspotential till regionen är möjligt. Bolagen ska ha en marknadsvaliderad affärsidé och en potential att omsätta 500 miljoner kronor.

Programmet syftar till att göra bolagen redo för att skala på en internationell marknad samtidigt som man uppnår värdeökning i bolaget. Projektet leds av Peak Region Inkubatorn på initiativ av Åre kommun, House be och E14 Invest.

 

Fakta

Projekttid: 2020-01-01-2022-12-03

Förlängning av projektet:

Total budget: 11 943 758 SEK

Förlängning av projektet:

Kontaktperson: Åse Angland Lindvall

 

Chef för startupverksamheten
Åse Angland Lindvall

Jag anmäler mig som medlem i Peaks nätverk för nyheter, event och nätverkande.