SKAPA-priset 2024 – Svensk mästare i innovation

Inget annat innovationspris i Sverige kan mäta sig med SKAPA beträffande bredd och engagemang. Vinnare utses dels regionalt och dels nationellt och tävlingen lockar ett stort antal deltagare varje år.

Syftet med priset är att ge stöd åt innovatörer så att deras uppfinningar och idéer kan nå marknaden samt att visa innovationers betydelse för samhällsekonomin. Bakom Stiftelsen SKAPA står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket.

Totalt omfattar prissumman över 1,5 miljoner kronor.

Den regionala länsjuryansvariga skapar tillsammans med länsstyrelser, de regionala Almi- bolagen, lokala uppfinnarföreningar, science parks och andra, i varje län, en länsjury som utser 24 länsvinnare för SKAPA-priset som får diplom och 10 000 kronor var och 24 länsvinnare för SKAPA-talang för unga innovatörer som får ett diplom men inga pengar. Lokala prispengar kan förekomma. Samtliga länsvinnare går vidare till den stora nationella finalen. Stockholms län, Skåne län och Västra Götalands län utser två plus två pristagare vardera.

Urvalet sker i två steg, länsvis och nationellt.

Länsvinnarna presenteras på Stockholmsmässan i Stockholm den 14 november 2024. De nationella priserna delas ut på en SKAPA Innovationsmingel på kvällen den 14 november i Stockholm.
De sökande får dessutom ofta stor uppmärksamhet i massmedia både regionalt och nationellt.

Även i år planerar vi för länsvisa prisutdelningar av länspriserna. Ansökningar ska göras, senast den 31 maj 2024, på stiftelsens hemsida,

www.stiftelsenskapa.se/ansökan

Jag anmäler mig som medlem i Peaks nätverk för nyheter, event och nätverkande.