Tips på hur du bygger en hållbar startupresa

Att bygga och driva en startup är en spännande resa, men det kan också vara överväldigande och stressande. Att hantera stress och främja välbefinnande är avgörande för att upprätthålla både din hälsa och framgången för ditt företag. 

 Tre handfasta tips från Anette Tandberg, mental coach
  • Agera som om du springer ett maraton och inte en sprint, d.v.s gör sådant som ger mental och fysisk styrka och uthållighet i närtid och på lång sikt.
  • Prioritera dig själv och ditt mående och planera in tid för det. Det är du som gör jobbet – inte affärsidén. 
  • Håll fokus på det du vill. Visualisera det du vill och upplev glädjen du känner i det du faktiskt vill åstadkomma. Hitta modet att följa din väg enligt din övertygelse.  
 
Tre tips från Viktor Ström, entreprenör och grundare Ergostone
  • Skapa en situation i ditt privatliv som gör att du snabbt och enkelt kan varva ner och slappna av. 
  • Prata med någon som ställer de frågor som inte dina närmaste ställer, någon som har erfarenhet och kompetens inom entreprenörskap. 
  • Lägg ditt arbete på en nivå du orkar hålla i flera år och ha god marginal till max belastning så du är förberedd när du väl måste ta i från tårna. 

Lyssna på Jemtopia – vår podd för startups och nya företagare

Peak Innovation erbjuder startups en mental coach som en del i vårt inkubator-/acceleratorprogram. Lyssna på vår podd, med Maria Andersson affärsutvecklare vid Peak Innovation, Anette Tandberg som är mental coach och Viktor Ström som driver startupföretag Ergostone från Duved. Ett samtal kring hur man kan förändra sitt sätt att jobba för en bättre balans i livet och sitt företagande.

Fakta om Peak Innovations inkubatorprogram

  • Peaks inkubatorprogram är öppen för ansökan under hela året.
  • Varje år får ett tiotal nystartade företag med ambitioner och potential att växa, hjälp med matchning med relevanta kunder, kapital och kompetens.
  • Programmet erbjuder individuell coachning med ett team av affärsutvecklare, vägledning till finansiering, stöd i att hitta sina första kunder, testa och utforska sin marknad och att bli trygg i rollen som entreprenör.

Kontakt: Maria Andersson. Affärsutvecklare, Peak Innovation

maria.andersson@peakinnovation.se

Jag anmäler mig som medlem i Peaks nätverk för nyheter, event och nätverkande.