Innovationer i coronakrisens spår – fler finansieringsmöjligheter i höst

Har du en lösning på ett behov som uppstått på grund av corona? För den som vill utveckla nya möjligheter relaterat omställning av samhälle, verksamheter och produktion i spåren av coronaepidemin finns projektmedel att söka från Vinnova. 

För att stötta de aktörer som arbetar med att möta utmaningarna som följer med coronaepidemin genomför Vinnova en riktad satsning för innovationsprojekt i coronakrisens spår. Lösningarna ska kunna tillämpas och göra skillnad inom 6-12 månader. Utlysningen är öppen för alla aktörer (juridiska personer) där man söker i partnerskap om minst två där en ska vara utvecklande aktör och en behovsägare. Behovsägaren är den som har nytta av lösningen och som ska ta hand om den resultatet.   

Exempel på projekt som beviljats under våren handlar om soffturism, storskaliga samordnade hemleveranser, återanvändningsbara andningsskydd och ”Neighbourfood” – en matrelaterad delningsplattform för grannar.  

– För att visa att behovet av en lösning är stort är det viktigt att ha en tydlig och stark behovsägare, det vill säga en aktör som verkligen behöver lösningen. Det är ofta en förutsättning för att den ska ha potential att bli bra och göra stor nytta, säger Erik Borälv, ansvarig för satsningen på Vinnova. 

Varje projekt beviljas som mest 1 miljon kronor, krav på medfinansiering kan finnas. Ansökningar tas emot löpande, men Vinnova bedömer dem vid särskilda datum, varav de nästkommande är 21 augusti och 18 september. Vid varje bedömningsomgång är totalt 10 miljoner avsatt.  

Text: Lina Lif

 

Foto: Gettyimages

Behöver du stöd i ansökningsprocessen? 

Välkommen att kontakta oss på Peak Region och Invest in innovation där vi stöttar företag i Jämtland Härjedalen att söka resurser för innovation och utveckling! 

Daniel Eurenius. Peak Region. E-post: daniel.eurenius@peakregionsciencepark.se

Jag anmäler mig som medlem i Peaks nätverk för nyheter, event och nätverkande.