Efter fem år ligger Realbridge och balanserar på ett nollresultat. Lång tid kanske en etablerad företagare tänker, men Olle menar att det är lite skillnad på start-ups och etablerade företag när det kommer till innovationstänk.
– Vi har en helt ny produkt i ett helt nytt företag och det tar tid. Vi ska både göra vårt företag känt och få kunder att vilja ha en helt ny produkt. Har man ett befintligt företag och vill skapa en ny typ av lösning på ett problem så kan innovationen mer integreras i företaget. Dels kan den ge lönsamhet tidigare, dels behöver den inte ta allt fokus från verksamheten, säger Olle.
Skulle Olle ge ett tips från sin femåriga resa som innovatör så är det att ta det lite lugnare och våga fokusera. Att ha kapital är viktigt men det behöver inte alltid vara mycket kapital som avgör framgången. Snarare tvärtom.
– Första året tog vi in sex miljoner i riskkapital. I år tog vi in fyra miljoner. Min bedömning är att vi gör mer nytta för årets fyra än första årets sex. Fokusera på ett bra team, på att ge dig själv tid att landa dina idéer och lägg krut på att knyta kontakter, sälja och göra affärer, säger Olle.
Organisationer som Peak Region, Samling Näringsliv och Inkubatorn är en jätteviktig tillgång i en innovationsprocess menar Olle. Där ställs de viktiga frågorna som gör att man som entreprenör kommer vidare. Och där lotsas man rätt i finansieringsdjungeln.
– Ta in lagom mycket kapital, använd det på ett effektivt sätt och ta sedan in mer. Det är min erfarenhet från mina fem år som innovationsdriven företagare.