Grönt HytteLAB – årets digitala event inom hållbart byggande

24-26 september 2024 Digitalt event

För första gången sänds Grönt HytteLAB i Sverige. Tre dagar av direktsänd debatt, nyheter och reportage som lyfter utmaningar inom hållbar fritidshusutveckling och turism.

Ett samarbete mellan Norge och Sverige för framtidens vägval i utvecklingen av fritidshusområden i känsliga naturområden.

Vi förbrukar stora naturvärden i utbyggnaden av nya fritidshusområden – ofta i känsliga naturområden. En negativ konsumtion av vår livsmiljö, biologiska mångfalt och inte minst attraktionsvärden. Hur kan vi förändra det? Det ska vi prata om under tre program om vardera ca 1 timme som direktsänds som ett digital event den 24 till 26 september. Vad händer idag inom branschen, hur kan vi utveckla mer naturbaserade och cirkulära lösningar? Hur kan vi skapa förutsättningar för regenerativ turism? Ta del av ny teknik, nya processer och modeller att jobba med.

Genom Grönt HytteLAB sprider vi kunskap för en hållbart framtida utveckling av fritidshusområden. Vi vänder oss till dig som samhällsplanerare, forskare, arkitekt, entreprenör i byggbranschen och projektägare.

Grönt HytteLAB är ett INTERREG projekt där Jämtland Härjedalen och Tröndelags fylke samverkar. Ett projekt där kommuner, NTNU, Mittuniversitetet, byggföretag och arkitekter samverkar.

 

FAKTA

Anmälan öppnar inom kort

Läs här om tidigare HytteLAB: https://www.gronnhyttelab.no/

Projektmedarbetare
Lena Henriksson

Jag anmäler mig som medlem i Peaks nätverk för nyheter, event och nätverkande.