Webb-bild

Årets startup- & kapitalevent i Åre

Mid Nordic DEMO DAY på House Be, Åre
Onsdag 28/8 kl 15.00-21.00 och 29/8 kl 08.30–13.00

Med Mid Nordic Demo Day önskar vi genom att samla investerare, startups, scaleups och relevanta intressenter utöka det gränsöverskridande samarbetet mellan Sverige och Norge. 

Vi samlar kunniga och kapitalstarka investerare och affärsänglar, från både Norge och Sverige, som som önskar etablera ett starkare nätverk utanför sitt lands gräns. 

Vi söker 20 st startup- och scaleupbolag med en innovativ teknologi eller affärsidé, gärna med fokus på att lösa någon typ av samhällsutmaning. Grundarteamet ska vara starkt, bolaget ska ha en tydlig ambition växa internationellt och affärsmodellen ska vara verifierad och skalbar. Bolaget ska ha ett definierat kapitalbehov. 

I år utvidgar vi eventet med ytterligare tid för nätverkande. En möjlighet du inte vill missa. Ta del av program nedan!

Bolag – läs mer & ansök. Investerare – läs mer och skicka in intresse om deltagande

Intervjuer från Mid Nordic Demo Day 2023

Mid Nordic DEMO DAY bygger för ett starkt gränsöverskridande investerarnätverk som med engagemang önskar möta ambitiösa startups och scaleups.

En starkt växande region

Mittnorden är en starkt växande region med en central roll i Europas gröna omställning med stora investeringar i bl.a. framtidens produktion, distribution och lagring av energi, framtidens mobilitet och elintensiva industri.

Här drivs gränsöverskridande projekt inom cirkulär ekonomi och industriell symbios för att möta dagens och framtidens utmaningar.

Regionen har en stark akademi genom NTNU som ett av Nordens ledande tekniska universitet och Mittuniversitetet med forskningscentrum inom Risk och Kris, Turism, Sport Tech och Vintersport .

PEAK+T:Lab

Mid Nordic DEMO DAY arrangeras av Peak Innovation Science Park i samarbete med norska T:lab. 

Genom att samarbeta gränsöverskridande kan Peak Innovation och T:Lab tillsammans stötta startups och scaleups genom att matcha kompetens, kunder och kapital i vårt gemensamma ekosystem. Utökat samarbete lägger grunden för fortsatt stark expansion i regionen. 

Peak Innovation är en Science Park med startup-verksamhet i region Jämtland Härjedalen. T:lab verkar i Trøndelag där man driver inkubator- och acceleratorprogram. Tillsammans täcker vi ett större område vi benämner Mid Nordic.

 I år utvidgar vi eventet för att skapa än mer utrymme för nätverkande och utbyte mellan bolag och investerare. Missa inte det!

PROGRAM

Onsdag 28 augusti kl 15.00-21.30

House Be Åre, loungen plan 6

15.00 Välkommen till en eftermiddag och kväll med nätverkande och kompetensutbyte 

15.30 Pitch av bolag (3 min pitch/bolag)

16.45 Kaffepaus

17.15 Presentation av investerare

18.00 Meet & Greet – bolag och investerare möts 1:1

19.30 After Work & Intervju – Finn Persson, Spintop Ventures, med lång erfarenhet av att ha gjort investeringar i svenska och norska bolag delar sina erfarenheter och tankar

20.00 Gemensam middag från restaurang Årelagat med fortsatt mingel och nätverkande

Torsdag 29 augusti kl 08.30-13.00

08.00 Kaffe & förmingel för den som önskar

08.30 Playground Tech blev utsedda till DI Årets Supergasell 2023. Magnus Villson, grundare och CEO, berättar om hur bolaget lyckats med sin tillväxtresa (4600% på fyra år), hur de skapat en stark gemenskap inom bolaget där idéerna tillåts flöda fritt, vad det ger att vara sanslöst optimistisk – våga utforska, bygga nytt, testa, misslyckas, förbättra och repetera allt och vad som motiverar Magnus som entreprenör

09.15 Christer Bois, E14 Invest, ”Från passion till pitch” – förbered dig inför mötet med riskkapitalister

09.45 Kaffepaus

10.00 Årebaserade Sunna Group, utvecklar och äger storskalig solkraft. År 2022 gick Trondheimsbaserade Aneo Group in som delägare i Sunna och ett gott samarbete skapade förutsättningar för att på rekordtid realisera Sveriges största storskaliga solpark på skogsmark, med investeringar på ca 100 milj SEK. Marcus Qviberg, grundare och CEO, berättar mer om de möjligheter som skapats tillsammans med Aneo, om bolagets spännande resa sedan starten 2021 och om deras pilotanläggning utanför Luleå där man genom en nyskapande lösning kan optimera användningen av solceller och maximera solenergins potential även i norr

10.45 Dennis Fagerros, IPO Director på Nasdaq Stockholmsbörsen, berättar om möjligheterna med en börsnotering, vad det innebär och hur man ska tänka som bolag

11.15 Panelsamtal med investere och bolag

11.45 Summering av event 

12.00 Lunch med soppa & bröd från Årelagat

För den som önskar finns möjlighet att komma tidigare eller stanna kvar efter eventet för att arbeta från loungen på House Be.

Välkommen!

Jag anmäler mig som medlem i Peaks nätverk för nyheter, event och nätverkande.