Jämtland 

Beyond 

Tomorrow    

24 jan 2024

TACK ALLA SOM KOM TILL VÅR INNOVATIONSDAG!! 

En dag fylld av inspiration, ny kunskap och värdefullt nätverkande. 
Här möts experter inom framtidsspaning och megatrender, twin transition och cirkulär ekonomi. En dag för företagare, beslutsfattare, strateger, forskare och branschorganisationer att dela framtidsbilder och möjligheter för Jämtland Härjedalen. 

TWIN TRANSITION

Framtidens företag skapas nu. I en digital transformation mot hållbara, cirkulära affärsmodeller. Vår gemensamma utmaning är att vara en del av den utvecklingen och i bästa fall – leda den.

Program

Tid: Onsdag den 24 januari kl 12.30 till 16.00
Plats: Campus Östersund Lokal: F214 (gamla ridhuset)

Programmet är preliminärt och kan komma att ändras

12.30 Kaffe & Mingel

13.00 Invigning

JBT 2024 inledningstalare:

Ylva Andersson, vd Jämtkraft

Hans Erik Nilsson, vicerektor Mittuniversitetet 

Anna Eklöf vd Peak Innovation

13.15 MEGA TRENDS 

Daria Krivonos, CIFS

Dagens KeyNote Speaker, Daria Krivonos, futurist och vd för Copenhagen Institute for Futures Studies serverar oss MEGA TRENDERNA som påverkar våra möjligheter i framtiden. Hur bygger vi starka strategier på omvärldsspaning.

k_25207775_640

13.40 Twin Transition – hur, vad och varför?

Susanna Winzenburg & Tatjana Karpenja, RISE

Susanna och Tatjana vid RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN coachar oss fram i hur vi blir mer hållbara och nyttjar digitaliseringen som möjliggörare. Vilka är drivkrafterna och hur kan vi bidra till att fler organisationer engagerar sig i hållbarhet? Dom delar med sig av sin kunskap och erfarenhet inom framtidsspaning på områden som teknik, ramverk och nya förmågor.

SusannaW-2-1600 (4)
RISE_Tatjana_Karpenja_bild-e1648131084467

14.00 Twin Transition – en nyckel i EUs omställningsprogram

Modereras av Anna Longueville, Mittuniversitetet

Twin Transition är hett inom EU och ses som bärande i kommande program för Impact Innovation. Vad betyder det och vilka möjligheter skapar det för vår region? Anna Longueville leder samtalet från scen med Niklas Johansson, Senior Adviser in European Affairs på North Sweden European Office, Marita Ljung, Landshövding Jämtlands län och Jonas Andersson, Regionala utvecklingsnämndens ordförande.

Anna Longueville

14.30 PAUS

15.00 Cirkulära affärsmodeller – för lönsamma företag inom planetens gränser

Sofia Sundström, Cradlenet

Företag måste anpassa sig till en ny verklighet där kunder, talanger, finansiärer och lagstiftning ställer allt högre krav på att de bidrar till en hållbar utveckling. Men hur?

Sofia Sundström från Cradlenet visar exempel på hur företag ställer om från linjära till cirkulära affärsmodeller för att fortsätta vara relevanta – på ett sätt som dessutom kan ge ökad affärsnytta i form av lojalare kunder, säkrare leveranskedjor och högre avkastning över tid.

Sofia+Sundström+Cradlenet+glad+-+Foto_Ema+Persson_photema.se

15.15 PAUSAKTIVITET

15.30 Från galen idé till e-handelsjätte

Hanna Thofeldt Lindström, Matsmart 

Matsmart har gått från galen startup till storindustri på mindre än tio år. Bolaget har bland annat utsetts till Sveriges mest hållbara e-handelsvarumärke i Sustainable Brand Index. Trots förslusten  med nästan en halv miljard under 2022 storsatsar man på ett nytt e-handelslager med egen elförsörjning som trefaldigar bolagets kapacitet att leverera matprodukter som annars hade slängts. Nu siktar bolaget på fler marknader.

Hör Hanna Thofeldt Lindström, Head of Communication & Impact på Matsmart berätta om resan, planerna framåt och varför hållbarhet är en bra affär.

original

15.45 Hur tar vi lead på hållbarhet och digitalisering i Jämtlands Län?

Modereras av Jenny Nylund, Peak Innovation

Hur ser strategin ut för länets ledande företag inom hållbarhet och digitalisering? Vilka är era stora utmaningar i arbetet? Vi ställer frågan till Tomas Johansson, Diös, Krister Blomgren, engcon, med flera. 

16.30 Avslut summering

Jämtland Beyond Tomorrow genomfördes i samarbete med

Jag anmäler mig som medlem i Peaks nätverk för nyheter, event och nätverkande.